Hauskoja pelejä pelattavaksi toimistossa

Toimistotyö on muuten hauskaa puuhaa, mutta kun päivä pikkuhiljaa etenee, alkaa myös työntekijöiden tuotteliaisuus vähitellen laskea. Aika alkaa yhtäkkiä matelemaan ja työntekijät ryhtyvät huokailemaan syvään ja vilkuilemaan kelloa kärsimättömän näköisenä. Tämä kuitenkin saa ajan kulumaan entistäkin hitaammin! Mitä siis voisi tehdä, jotta toimistossa saataisiin työntekijöihin hiukan ylimääräistä puhtia? Seuraavaksi esitellään muutamia hauskoja toimistoon sopivia pelejä, jotka rikkovat monotoniaa juuri sopivalla tavalla, rohkaisevat luovuuteen ja levittävät hyvää mieltä ja rakkautta konttorin päästä päähän. Toimistossa voi kehittää monenmoista toimintaa ja hauskoja pelejä, jotka eivät vaadi oikeastaan mitään ylimääräistä tavaraa. Riittää, kun käytössä ovat kaikki ne samat välineet kuin mitä työssä muutenkin tarvitsee.

Ehdotuksia hauskoiksi toimistopeleiksi:

Valkotaululla pelattava kysymyspeli

olympic-office-games-boardroom-table-soccerMuuntakaa se seinällä nököttävä puiseva valkotaulu kerrankin joksikin hauskaksi. Siitä voi tehdä esimerkiksi jättiläismäinen pelilauta, jonka avulla työntekijät voivat tutustua paremmin toisiinsa. Tässä kysymyspelissä taululle kirjoitetaan erilaisia kysymyksiä, kuten “Mikä on sinun kaikkien aikojen lempielokuvasi?”, jonka alle työntekijät voivat kirjoitella omat vastauksensa nimikirjaimillaan varustettuna. Kun taululla ei enää ole lisää tilaa, voi seuraava vapaaehtoinen työntekijä kirjoittaa uuden kysymyksen taululle. Tämä peli on siitä hauska, että siinä työkavereista voi tulla esille aivan uudenlaisia puolia, joista ei ollut käsitystäkään. Lisäksi vastaukset toimivat oivina keskustelunaiheina työporukan kesken.

Valkotaululla pelattava luovuuspeli

Piirrä valkotaululle jokin satunnainen muoto. Tämän jälkeen rohkaise työntekijöitä lisäämään jotain kuvaan. Kun jokainen käy päivän mittaan lisäilemässä viivan, silmät, ympyröitä tai jotain muuta, tulee päivän päätteeksi taululla komeilevaan hauska ja mielenkiintoinen taideteos, jonka tekemiseen jokainen on osallistunut. Tämän teoksen voi antaa olla loppuviikon esillä työporukkaa hauskuuttamassa, kunnes on jälleen uuden viikon ja uuden taideteoksen aika.

Toimistobingo

Työntekijät alkavat yhtäkkiä kyselemään toimistokokousten perään aivan uudella tavalla, mikäli huhu toimistobingosta kantautuu korviin. Toimistobingossa kokoustiloihin käveleville työntekijöille jaetaan kullekin bingokortit. Jokaisessa kortissa olevassa laatikossa tulee olla jokin yleinen toimistoon liittyvä sana. Aina kun kokouksen aikana joku sanoo kyseisen sanan, voi sen ympyröidä kortistaan. Voittaja on se pelaaja, joka onnistuu joko vaakasuunnassa, pystysuunnassa tai vinottain keräämään viisi sanaa peräkkäin ja huutaa sen jälkeen “Bingo!”. Työntekijät eivät taatusti nuoku vanhaan malliin kokouksissa kun he höristelevät korviaan yrittäen kuulla haluamiaan sanoja äänessä olevan puhujan suusta.

Nostalgiaa työpaikalle

Lähetä kaikille toimiston työkavereille sähköposti, jossa julistat seuraavalle päivälle nostalgiapelin alkamisen. Pyydä kaikkia kollegoita tuomaan mukanaan työpaikalle kuva itsestään lapsena ja antamaan se jollekin määrätylle henkilölle, joka kerää kaikkien kuvat. Tämä henkilö kiinnittää kuvat ilmoitustaululle satunnaisessa järjestyksessä. Taululle lisätään kunkin kuvan alle tyhjä paperi, johon työntekijät voivat käydä raapustamassa veikkauksensa siitä, kuka kollegoista kuvassa mahtaakaan virnistellä. Työkavereiden lapsuudenkuvia on todella hauska katsoa ja sen lomassa voi kuulua naurunhörähdys jos toinenkin! Lisäksi työkaveri tulee nähdyksi aivan uudessa valossa.

Ota intranet mukaan pelaamiseen

Jos olet paikan esimies ja haluat jollain tavalla saada työntekijät tutustumaan syvemmin intranetin syövereihin, voi siinä tapauksessa harkita intranet-pelin järjestämistä. Se vaatii hiukan valmisteluja, sillä intranet-peliä varten täytyy valmistella sivu, josta löytyy kysymyksiä tai esimerkiksi tyhjiä kohtia sisältäviä lauseita, joihin työntekijöiden täytyy käydä poimimassa vastaus intranetistä. Kysymyksiin voi sisältyä esimerkiksi firman myyntilukuja, lounasravintolan menu, viimeisimmät muutokset säädöksissä tai mitä tahansa muuta, jonka kertaamisesta ei tuskin ole mitään haittaa. Intranet saa tällöin harvoin aamaansa huomiota osakseen ja työntekijöille peli toimii muistutuksena yrityksen tavoitteista ja ohjeistuksista.

Similar Posts