Post it -pommi ja aarrejahti

Post it -lapuista rakennettu pommi

Varoituksen sana heti alkuun! Tämä peli pitää sisällään mielikuvituksen tuotetta olevia räjähdyksiä.

IMG_4373Post it -lapuilla leikittävää pommipeliä varten tarvitset kynän, nipun Post it -lappuja sekä ripauksen leikkisyyttä, luovuutta ja pilkettä silmäkulmassa tasaisissa mittasuhteissa. Tätä peliä leikkiäkseen pelaajien täytyy vain kirjoittaa lappuun sana “Pommi” ja asettaa se johonkin sellaiseen paikkaan, jossa työkaveri luultavasti voisi hyvinkin sen päälle astua tai istua. Erilaisia ehdotuksia pommilapun sijaintipaikoiksi ovat paperinippujen välit, tuolin selkämys, kansi kiinni oleva kannettava tietokone, vessakopin oven sisäpuoli tai WC-istuimen kannen sisäpuoli, kahvikupin pohja, astiankuivauskaappi, kahvipurkki, jääkaappi, taukotilan pukukoppi tai mikä tahansa muu kätkö. Pommi-tekstin lisäksi lappuun voi kirjoittaa hiukan tarkemmin, millainen pommi on kyseessä, eli onko se esimerkiksi “vessanovipommi”, “kahvikuppipommi”, “läppäripommi”, “jääkaappipommi” tai “paperinippupommi”.

Peli etenee siten, että aina kun joku toimiston työntekijöistä törmää johonkin näistä Post it -lapuista kyhättyihin pommeihin, täytyy hänen räjähtää. Kirjaimellisesti tämä ei tietenkään ole mahdollista, mutta siitä on silti tavalla tai toisella synnyttävä meteliä ja kaaosta. Se voi olla esimerkiksi kirkaisu tai karjaisu tai pelkkä kauhistunut henkäys. Paperit saavat lentää ilmassa ja työntekijä voi esimerkiksi eläytyä tilanteeseen ja heittäytyä maahan ikään kuin pommin räjähdyksen voimasta ja jäädä hetkeksi paikoilleen makaamaan shokissa. Kuka tahansa sellainen työntekijä, joka on tarpeeksi onnekas ja pääsee todistamaan juuri sillä hetkellä tapahtuneen räjähdyksen, voi arvioida näyttelysuorituksen. Jos se on tarpeeksi hyvä ja vakuuttava, saa pommin löytänyt jatkaa töitään ja hänet palkitaan jollain tavalla. Mikäli pelaaja on kuitenkin jo ennalta fiksu ja onnistuu ennen pommin löytämistä jo etukäteen julistamaan, että sieltä löytyy pommi ja että se puretaan, voi tämän “puretun” pommin ohittaa, eikä näyttelijänlahjoja siinä tapauksessa tarvitse esitellä kenellekään työkaverille.

Tämä Post it -pommi on hauska aktiviteetti esimerkiksi yhden työpäivän ajaksi. Se tuo elämää muuten niin yksitoikkoiseen toimistotilaan ja päivän mittaan onkin todella hauska seurata, kuinka työntekijät kulkevat varuillaan ja epäilevät pommin löytyvän jokaisen lapun välistä.

Etsi kätketty aarre

Toinen variaatio samankaltaisesta leikistä on se, että eri puolille toimistoa on kätketty lappuja tai muita pieniä esineitä. Peli etenee hyvin samaan tapaan kuin esimerkiksi pääsiäisestä tuttu munajahti. Jos kyseessä todella on pääsiäinen, voi toimistoon tietenkin kätkeä pieniä suklaamunia ja antaa työntekijöiden löytää ne päivän mittaan. Mikäli kyse ei kuitenkaan ole pääsiäisestä, voi sen sijaan toimiston kätköihin säilöä pieniä suklaajoulupukkeja jouluna ja karkkipusseja tai suklaalevyjä, mikäli kyseessä on aivan tavallinen arkipäivä. Vieläkin jännittävämpää tietenkin on, jos toimiston uumeniin kätketään vaikkapa leffalippuja tai liikuntaseteleitä.

Pelaajat voivat päivän pitkään yrittää pitää silmänsä auki ja etsiä näitä kätkettyjä lappuja ja muita aarteita. Se pelaaja, joka onnistuu löytämään suurimman määrän lappuja, palkitaan esimerkiksi lounassetelillä tai vaikkapa kahvilla ja korvapuustilla. Koko päivän työnteon lomassa on jännä järjestellä papereita ja samalla tutkailla esimerkiksi pöydän alle, skanneriin, tietokoneen taakse tai pukukoppiin sen toivossa, että jostain putkahtaisi esille yksi tällaisista kätketyistä aarteista. Voittajaksi saattaa hyvinkin lopulta päätyä toimiston siivooja, sillä lappuja ja aarteita ei tietenkään kannata ihan kaikkein helpoimpiin paikkoihin kätkeä!

Tämä aarteiden etsintää muistuttava peli on todella helppo toteuttaa, eikä se vaadi kovinkaan suuria taloudellisia sijoituksia. Riittää, jos kaupasta käy hakemassa muutaman herkun tai aarrejahtia varten käy hakemassa nipun sarjalippuja leffaan. Leikki on kuitenkin todella mukaansatempaava ja saa taatusti hymyn kaikkien kasvoille.

Similar Posts