Googlen kaltaiset hauskoina työpaikkoina tunnetut yritykset ovat opettaneet, ettei toimiston sisustuksen tarvitse todellakaan olla tylsä tai asiallinen! Useimmiten onkin niin, että hauska toimisto tekee työntekijöistä tuotteliaampia kuin ankea ja kolkko toimisto. Ajatus on varsin yksinkertainen: jos töissä on hauskaa, suoriutuu työntekijä silloin tehtävistään paremmin ja tehokkaammin. Lisäksi töiden parissa viettää silloin mielellään pidempiäkin tunteja ja jopa ura pitenee. Hauska toimistoympäristö on myös yksi keino lisätä työtyytyväisyyttä ja sitouttaa työntekijöitä.

Epämuodolliset toimistotilat

1425023577_be5a920983_zJos suunnitteilla on uusi sisustus toimistoon, kannattaa yrittää luoda tilaan rentoja työtiloja, joissa työntekijöillä on mahdollisuus rentoutua ja jutellakin joskus keskenään. Tällöin ilmoille saattaa kajahtaa luoviakin ideoita, jotka voivat jollain tavalla hyödyttää liiketoimintaa tulevaisuudessa. Rentoon tilaan kuuluu avonaisuus, harmoniset ja pirteät värisävyt sekä mukavat istuinpaikat kuten pehmeät sohvat tai vaikkapa kattoon kiinnitetyt keinut tai liaanit, mikäli oikein haluaa hullutella!

Hauskoja tavaroita toimistoon

Älä valitse toimiston sisustukseen vain halvimpia mahdollisia tai kaikkein käytännöllisimpiä tavaroita. Jätä hiukan pelivaraa myös hiukan hintavampien vaihtoehtojen hankkimiselle, jotta työntekijät saisivat väriä ja hauskuutta työpisteisiinsä. Monet nykyajan toimistotarvikkeet saavat heti hymyn kasvoille. Jos joku työntekijä haluaa vaikkapa krokotiilinmuotoisen nitojan tai kirkkaan pinkkejä klemmareita, anna heille siihen mahdollisuus. Jos joltain löytyy kotoa jokin hauska toimistoon sopiva toimistotarvike, saa sellaisen ehdottomasti tuoda työpaikalle naurattamaan muitakin työtekijöitä!

Toimiston maskotti

Entä, jos toimistoon hankkisi kissan tai koiran? Lemmikki toimistossa voi tuoda mukanaan todella yllättäviä hyötyjä. Tutkimukset ovat osoittaneet, että toimiston työntekijöiden stressitasot laskevat ja työtyytyväisyys nousee kohisten, kun toimistossa tassuttelee suloinen koira tai kissa. Tietenkään koiraa tai kissa ei aivan joka toimistolle voida hankkia esimerkiksi allergian takia ja lemmikki edellyttää tietenkin myös huolenpitoa. Jonkun tulee muistaa kävelyttää koiraa tai vaihtaa kissanhiekkalaatikon hiekat. Esimerkiksi toimiston ikioma koira kuitenkin tuo paljon iloa työntekijöille, ja tutkitusti myös sairastelua esiintyy vähemmän koiralla varustetuilla toimistoilla!

Mahdollisuus leikkimiseen

Onnelliset ihmiset ovat vähemmän stressaantuneita ja myös kovempia tekemään töitä. Kun työntekijöille antaa toimistoon muutamia pelejä ja leluja, voi niillä leikkiminen kesken työpäivän todella vähentää stressiä. Kyse voi olla esimerkiksi isomman budjetin kohdalla pingis-

tai biljardipöydästä, ja pienemmän budjetin kohdalla vaikkapa Twister-nauhasta, Jenga-pelistä tai hyppynaruista.

Juhlia silloin tällöin

Kukapa ei haluaisi tuntea joskus oloaan aivan erityiseksi? Siispä aina kun vaan on joku syy juhlintaan, anna sille mahdollisuus. Älä pysyttäydy pelkästään syntymäpäivissä, sillä juhlittavaa riittää myös niin monessa muussa asiassa. Kyse voi olla uusien asiakkaiden juhlimisesta, erilaisista vuosipäivistä, työntekijöiden nimipäivistä, kollegan kissan syntymäpäivistä ja mistä tahansa muusta sellaisesta, joka ansaitsee tulla juhlituksi. Jos ei löydy mitään järkevää syytä juhlinnalle, voi vaikkapa vaan katsoa Wikipediasta, kenellä julkisuuden henkilöllä on sinä päivänä synttärit, ja käyttää sitä tekosyynä kakun tuomiselle.

Nauttimaan ulkoilmasta

Kuulostaako kokousten pitäminen tunkkaisissa ja tukahduttavan kuumissa neuvottelutiloissa tutulta? Tällaisessa ympäristössä ihmisten huomion kiinnittäminen saattaa tuntua ylitsepääsemättömän hankalalta ja jopa kohtuuttomalta. Vaikuttaa siltä, että kaikkien katseet harhailevat ulos ikkunasta, josta näkyvät maisemat houkuttelevat nauttimaan raittiista ulkoilmasta ja auringonpaisteesta. Miksi kuitenkaan pitäisi tyytyä vain ikkunasta ulos katselemiseen? Aivan hyvin kokouksen voi viedä myös ulkotiloihin pidettäväksi sään salliessa! Ulkotiloissa oleskelemisen on todettu kasvattavan luovuutta, keskittymiskykyä ja myös terveyttä ja hyvinvointia yleisesti. Siispä seuraavan kerran kun kokous osuu lämpimälle päivälle ja kokouksen aihe sen sallii, voi työntekijät viedä esimerkiksi pihalle nurmikolle tai katoksen alle kokoustamaan.