Pelit voivat auttaa vähentämään stressiä ja lievittämään ahdistusta

Vuosi 2020 on ollut kaikkea muuta kuin tavallinen. Monet meistä jäävät miettimään, mitä tapahtuu seuraavaksi, mitä tapahtuu COVID-19-epidemian, Yhdysvaltain vaalien ja tappajamehiläisten tarinoiden kanssa. Vaikka henkilökohtainen ja työelämämme ovat muuttuneet tänä vuonna, on tärkeämpää kuin koskaan pitää yhteyttä työtovereihin ja löytää pieniä tapoja rentoutua. Puhumme vanhanaikaisesta huvittelusta. Kuka muistaa, millaista oli pitää hauskaa töissä?

Sen sijaan, että tyytyisit loputtomiin Zoom-kokouksiin, työnantajien on kehitettävä koulutusohjelmia, jotka tuovat toimisto- ja etätyöntekijät yhteen, kiinnittävät heidän huomionsa, pitävät heidät sitoutuneina ja auttavat heitä tulemaan tuottavampia tiimin jäseniä.

Yritykset, jotka omaksuvat pelillistämisen ja pelin voiman koulutuksessa, voivat lisätä tuottavuutta, luoda uskollisuutta ja vähentää työntekijöiden stressiä, sillä 88 prosenttia työntekijöistä rohkaisee työskentelemään kotoa epidemian vuoksi.

Mikä on Gamification ja miten se toimii?

Ihmiset ovat perinteisesti käyttäneet termiä “työ- ja perhe-elämän tasapaino” osoittamaan työ- ja yksityiselämänsä välistä kuilua, joista ensimmäinen keskittyy työhön ja jälkimmäinen hauskanpitoon. Toisaalta onnistuneet pelillistämistaktiikat sitovat työntekijöitä, lisäävät tyytyväisyyttä ja moraalia sekä hämärtävät työn ja leikin välisiä esteitä.

Gamification käyttää pelin kaltaisia ​​elementtejä (pelejä, pisteitä, merkkejä, tulostaulukoita, kilpailua, kannustimia ja niin edelleen) edistääkseen yleisön osallistumista tosielämän toimintaan. Yritykset voivat nopeuttaa oppimisprosessia, lisätä pysyvyyttä ja luoda nautinnollisen työpaikan toteuttamalla näitä strategioita. 80 % työntekijöistä [1] suosii pelipohjaista oppimista perinteisten työssäoppimismenetelmien sijaan.

Seuraavat ovat onnistuneen pelipohjaisen oppimisohjelman ominaisuuksia:

Tunnistaa yrityksen tärkeimmät tavoitteet ja kuinka pelillistäminen voi auttaa niiden saavuttamisessa
Investointi opetussuunnittelijoihin, jotka voivat luoda ja tarjota tehokasta koulutusta
Luon nautinnollisia elementtejä saada oppijat osallistumaan ystävälliseen kilpailuun ja antamaan heille henkilökohtaisen saavutuksen tunteen.
Työntekijöiden kokemusta testataan ja konseptia kehitetään.
Leikin tehoa edistetään hauskoilla harjoituspeleillä
Tarvitsemme hauskaa nyt enemmän kuin koskaan, sillä vuoden 2020 huoli vahingoittaa edelleen elämäämme. On olemassa useita pelejä, joita kannattaa harkita henkilöstösi sitouttamiseen, riippuen yrityksestä, koulutusmateriaalista ja yleisöstä. Jotkut pelit ovat esimerkiksi erinomaisia ​​​​asynkronisen oppimisen tehostamiseen, kuten:

Wheel of Fortune®: Vahvista aiheita tunnetuilla sanatehtävillä.
Haasta työntekijät twitch-tyylisellä pelillä, joka vaatii heidän kohdistamaan tehosteita, välttämään esteitä ja vastaamaan kysymyksiin saavuttaakseen uusia korkeuksia.
Ottelu 3: Ota työntekijät mukaan suosituimpaan satunnaiseen pelimekaanikkoon [2], mikä edellyttää heidän luovan identtisiä kolmen tai useamman kuvakkeen yhdistelmiä samalla, kun he vastaavat kysymyksiin.

Voit myös muuttaa yksinpelit moninpeleiksi, mikä tekee harjoittelustasi sosiaalisempaa ja nautinnollisempaa. Monet pelit, jopa virtuaalisessa ympäristössä, tarjoavat mahdollisuuksia verkostoitumiseen ja yhteistyöhön, kuten:

Luo luokkia ja tietokilpailuja suositulla pelityylillä JEOPARDY!® parantaaksesi säilytystä.
Edistä työntekijöiden suhteita esittämällä trivia kysymyksiä toisistamme.

Saattaa kestää yrityksen ja erehdyksen selvittää, mikä toimii parhaiten yrityksen tavoitteiden ja työntekijöiden mieltymysten kannalta, kun luodaan nautinnollista koulutuspeliä. Minkä tahansa pelin, jonka valitset työntekijöiden sitouttamiseen, on oltava inspiroiva, mielenkiintoinen ja palkitseva.

Harkitse pelihallin perustamista ja sen täyttämistä peleillä, aktiviteetteilla, haasteilla, elokuvilla, oppimateriaalilla, pisteillä, merkeillä, tulostaulukoilla ja palkinnoilla, jos olet käyttänyt pelejä ja olet valmis nousemaan tasolle. Vähennät oppimiskitkaa, poistat tylsän harjoittelun ja todistat sitoutumisen ja tiedon säilyttämisen suuren parantumisen rakentamalla määränpään, joka on täynnä päivittäisiä haasteita.

Hauskan pelipohjaisen oppimisen edut

Tuottavan ympäristön luomisen ja työssä pitämisen välillä on selvä yhteys. Yritykset voivat käyttää pelin voimaa lisätäkseen työntekijöiden oppimiskykyä ja lisätäkseen yrityskulttuuria. Tässä on muutamia keskeisiä pelillistämisen etuja työpaikalla.

  1. Vähentää ahdistusta ja stressiä

Työntekijät ovat kokeneet kohonnutta jännitystä ja ahdistusta COVID-19-viruksen alkamisesta lähtien. 44 % työntekijöistä [3] sanoo, että heillä on vähemmän energiaa, ja 44 % johtajista [4] sanoo, että henkilöstön moraali on laskenut. Endorfiineja vapautuu pelatessaan pelejä harjoituksen aikana, mikä auttaa heitä selviytymään mielenterveysongelmista. Pelien tarjoama sosiaalinen yhteys hyödyttää sekä uusia että vanhempia tiimin jäseniä, sillä se auttaa työntekijöitä vähentämään eristyneisyyttä ja tutustumaan toisiinsa paremmin. Loppujen lopuksi onnellisimmat työntekijät kiinnittävät todennäköisemmin huomiota koulutukseen ja osallistuvat siihen, mikä johtaa parantuneeseen työssä pysymiseen.

  1. Kehittää vertaissuhteita

Vuonna 2020 42 prosenttia työntekijöistä on vähemmän sitoutuneita työtovereihinsa. Koska miljoonat ihmiset [5] työskentelevät kotoa käsin, on tärkeämpää kuin koskaan auttaa työntekijöitä luomaan myönteisiä ammatillisia suhteita. Yhdessä pelaaminen edistää ryhmätyötä ja auttaa konfliktien ratkaisemisessa. Pelit voivat auttaa työntekijöitäsi oppimaan lisää työtovereistaan ​​ja välttämään kiusallisen keskustelun, jolloin he voivat olla vuorovaikutuksessa tehokkaammin.

  1. Tarjoaa jäsenneltyä jännitystä

Olkaamme rehellisiä: kukaan ei nauti lähetystoiminnan kuuntelusta pitkiä aikoja. Pelipohjainen oppiminen tekee harjoittelusta kiinnostavampaa ja nautinnollisempaa. Harkitse ajatuskartan tai aivoriihitoiminnan käyttämistä koulutuksen katkaisemiseksi ja työntekijöiden haastamiseksi ajattelemaan kriittisesti ja olemaan yhteydessä aiheeseen. Työntekijät on haastettava harjoittelemaan ja soveltamaan oppimaansa, ja pelillinen koulutus tarjoaa heille hauskan ja turvallisen ympäristön yrittää, epäonnistua, oppia ja menestyä.

Toteuta seuraavat käytännöt koulutuksessa saadaksesi kaiken irti organisoidusta hauskanpidosta:

Kannusta työntekijöitä olemaan vuorovaikutuksessa materiaalin kanssa tarjoamalla kannustimia.
Tee siitä tarkoituksenmukainen: Tarjoa konkreettisia huomioita koulutuksen ja työntekijän työtehtävien välillä.
Korjaa: Anna nopeaa palautetta, jotta opiskelijat tietävät, mitä he voivat tehdä parantaakseen.

  1. Lisää tuottavuutta ja innovaatioita

Tietysti minkä tahansa pelipohjaisen oppimisohjelman on vastattava liiketoimintatavoitteita ja oltava suunnattu jatkuvaan kasvuun. Työntekijöidemme suorituskykyä ei mitata sillä, kuinka paljon työtä tai koulutusta he ovat suorittaneet, vaan heidän laadullaan jälkikäteen. Pelillistäminen antaa työntekijöille mahdollisuuden irtautua vaikeista tehtävistä virkistääkseen mielensä ja nähdäkseen asiat eri tavalla. He tuottavat todennäköisemmin ainutlaatuisia ideoita, jotka lisäävät tuottavuutta, jos he vapauttavat luovan puolensa ja rikkovat kaikki psykologiset rajoitukset.

Ota selvää, kuinka voit kannustaa leikin voimaa työssä hauskalla tavalla.

Näinä poikkeuksellisina aikoina leikin tunteen sisällyttäminen työpaikalle lisää työntekijöiden sitoutumista ja edistää kulttuuria, joka kannustaa heitä pysymään töissä. Harkitse seuraavia lähestymistapoja hauskan työilmapiirin luomiseksi pelipohjaisen oppimisen avulla:

Luo pelejä, jotka rohkaisevat työntekijöitä olemaan vuorovaikutuksessa ja muodostamaan kestäviä siteitä.
Työntekijöille tulee haastaa käsityksiä, joiden avulla he voivat käyttää luovuuttaan ja ongelmanratkaisukykyään.
Pura kokoukset pelien avulla pitääksesi työntekijöiden ajatukset tuoreina ja auttaaksesi heitä näkemään asioita eri näkökulmista.
Tarjoa kannustimia henkilöstön kannustamiseksi osallistumaan oppimiseen ja sitoutumiseen.
On tärkeää suunnitella suunnitelma, joka sopii liiketoimintatavoitteisiisi ja parantaa koko työntekijäkokemusta, olitpa sitten luomassa yksinäistä harjoituspeliä tai täydellistä pelillistämiskoulutusohjelmaa.