office-625893_960_720Toimistossakin on joskus hiljaisia hetkiä, jolloin ei oikein tiedä, mitä tekisi. Intranettiäkään ei aina jaksa lukea. Jos viikko lähenee loppuaan, voi tilanne äityä erityisen pahasti. Esimerkiksi perjantai-iltapäivällä ketään ei kiinnosta oikeasti edes olla paikalla, vaan ajatukset kohdistuvat jo viikonlopun rientoihin. Tutkimusten mukaan perjantaisin jopa puolet toimistotyöntekijöistä myöntää olevansa muita päiviä tehottomampia. Suurin osa tuhlatusta ajasta ajoittuu jonnekin klo 15 ja 17 välille. Seuraavaksi käydään läpi muutamia ideoita sen suhteen, kuinka netissä voi toimistossa saada ajan kulumaan hiljaisina hetkinä. Jos siis kärsit työpaikallasi ja kaipaat ideoita ajan haaskaamiseen, esitellään seuraavaksi muutamia pelejä ja muita aktiviteetteja, jotka pitävät mielen taatusti edes jollain tavalla aktiivisella tasolla.

  • 1. Suunnittele seuraavaa lomaasi

Oli ulkona sitten kesän pahin lämpöaalto tai jos ikkunaa vasten piiskaa rankkasade ja taivas on harmaa ja synkkä, on loman suunnitteleminen aina yhtä hauskaa puuhaa. Minne sitä lähtisi seuraavalle lomamatkalleen? Toimiston hiljaiset hetket ovat täydellisiä aikoja suunnitella, missä unelmien kohteessa majoittuu ja etsiä myös edullisia lentoja. Usein edullisimmat lennotkin löytyvät juuri keskeltä viikkoa ja sellaisina hetkinä, jolloin valtaosa meistä on töissä. Ei ole parempaa aikaa suunnitella lomaa alusta loppuun kuin luppoaika työpaikalla, jolloin tarvittavat paperit kuten varausdokumentit, lentoliput ja passin kopionkin voi tulostaa näppärästi työpaikan printterillä.

  • 2. Katso asuntoja

Netissä on ihana käydä katsomassa, millaisia asuntoja on myynnissä ja vuokralla omalla kotialueella. Puuhaan on kaksi lähestymistapaa: realistinen ja epärealistinen. Realistisesti asuntoja katseleva voi asettaa itselleen sopivan hintahaarukan ja muut kriteerit, ja aivan hyvin voi vastaan tulla joku sellainen koti, jonka lopulta päätyykin oikeasti ostamaan tai vuokraamaan. Epärealistinen asunnon metsästäminen on myös hauskaa puuhaa. Lajittele hakutulokset siten, että ensin näkyvät kaikkein kalleimmat talot markkinoilla. On hauska käydä tutustumassa talojen sisätiloihin ja kaikkiin niihin hulppeisiin puitteisiin, joihin itsellä ei oikeasti ikinä edes olisi varaa.

  • 3. Siivoustalkoot sosiaalisessa mediassa

Käy läpi Facebook-tiliäsi tai jotain muuta sosiaalisen median sivuasi ja poista kaikki vanhat ja nolot kuvat ja postaukset. Samalla on syytä poistaa myös kaikki sellaiset kaverit, joiden kanssa ei ole ollut millään lailla tekemisissä kymmeneen vuoteen.

  • 4. Vieraile blogeissa ja keskustelufoorumeilla

Mikäli työpaikan suodattimet sen antavat myötä, voit käydä surffailemassa erilaisilla keskustelufoorumeilla ja mieleisissä blogeissa. Hyviä vaihtoehtoja ovat esimerkiksi Reddit (sekä englanninkielinen että suomenkielinen), BuzzFeed ja Thought Catalog, joissa on paljon ajankohtaista ja kiintoisaa tietoa.

  • 5. Kaiva netistä suosikkisarjakuvat esille

Netistä löytyy yllättävän paljon hauskoja sarjakuvia, joiden parissa vierähtää aika rattoisissa merkeissä. Sarjakuvia on sekä suomenkielisinä että englanninkielisinä. Ken tietää, saatat hyvinkin törmätä johonkin uuteen sarjakuvaan, josta tuleekin itselle uusi suosikki! Toki tarjolla on myös iso liuta vanhoja klassikoita.

  • 6. Diagnosoi kaikki vaivasi

WebMD ja Terveyskirjasto ovat muutamia esimerkkejä todella monipuolisista terveyttä käsitteleivstä sivustoista. Jokainen kärsii joskus työpaikalla ja vapaa-ajalla erilaisista kivuista ja säryistä ja mieleen juolahtaa monenlaisia mahdollisia selityksiä niiden syntymiselle. Ne voi käydä tarkistamassa näistä sairaustietokannoista. Sinun tarvitsee vain syöttää ikäsi, sukupuolesi, ongelmallinen tai kipua aiheuttava kohta kehossa ja listata siihen liittyvät eri oireet, jonka jälkeen WEBMD yrittää tarjota diagnoosin sille, mikä sinua oikein vaivaa. Tämä on todella näppärä työkalu esimerkiksi silloin, jos sattuu suunnittelemaan vapaapäivää lähitulevaisuudessa. Sairaustietokannasta saa kaivettua itselleen jonkin todella ennenkuulumattoman, muttei kuitenkaan liian vaarallisen sairauden, jota voi suureen ääneen epäillä toimistolla hiukan ennen kaavailtua vapaapäivää.