Tuntuuko joskus siltä, että päivä toimistolla matelee? Oletko nukahtamaisillasi siihen paikkaan ja kaipaat kipeästi jotain toimintaa? Seuraavaksi esitellään hauskoja jippoja, joiden avulla päivästä tuleekin yhtäkkiä ratkiriemukas. Todennäköisimmin tästä hyötyy myös koko toimiston porukka ja saat hymyn myös muiden kasvoille! Kannattaa kuitenkin ehkä varmistaa, ettei pomo ole sillä hetkellä maisemissa!

  • 1. Ala vaivihkaa keittää päivä toisensa jälkeen vain kofeiinitonta kahvia. Katso, miten se vaikuttaa työporukkaan. Kerro kokeilustasi vasta viikon jälkeen! Vaihtoehtoisesti voit myös valmistaa tarjolle espressoa suurista kahvikupeista ja katsoa, jos kukaan huomaa muutosta!
  • 2. Koristele toimisto jonkun hauskan teeman mukaisesti. Se jos mikä piristää kaikkia! Luovuuden käyttö on sallittua, mutta miltä kuulostavat esimerkiksi safariteema, diskoluola, lastenhuone, avaruus tai 70-luku? Työkavereiden ilme töihin saapuessa seuraavana päivänä on varmasti sen arvoinen!
  • 3. Kokeilkaa yhdessä naurujoogaa. Viime aikoina suurta suosiota osakseen saanut naurujooga perustuu siihen, että tahallinen nauraminen saa aikaan samankaltaisia psykologisia ja fyysisiä hyötyjä kuin spontaanisti tuleva nauru. Pidä työporukan kanssa yhteinen naurujoogasessio esimerkiksi ennen kokousta, niin huomaat kokouksessa eron! Naurujoogan avulla on mahdollista vähentää stressiä ja ruokkia luovuutta, joten kokouksesta voi hyvinkin tulla monin verroin tuotteliaampi ja sen aikana syntyy luovempia ideoita ja ehdotuksia kuin koskaan aikaisemmin.
  • 4. Ripusta seinälle valkotaulu. Siihen kuka tahansa toimiston työntekijä saa milloin tahansa käydä raapustamassa jotain humoristista. Siihen voi myös ripustaa hauskoja kuvia, joita joku on25703180051_87ba79e0a1_b saattanut löytää netistä. Joka maanantai voi taulun puhdistaa ja aloittaa uuden viikon jälleen puhtaalta taululta. Vanhoja hauskoja kuvia ei tietenkään silti kannata heittää pois, vaan taulusta voi viikon päätteeksi ottaa vaikkapa kuvan. Vuoden päästä on hauska selailla joka viikko kehkeytyneitä taideteoksia, jotka tuovat mieleen kaikki sen aikaiset hauskat jutut.
  • 5. Laita johonkin roikkumaan niin kutsuttu “menestyksen soittokello”. Kun joku toimistossa onnistuu saamaan uuden asiakkaan tai viemään läpi kaupan, saa onnistunut työntekijä käydä leuhkimassa asiasta soittamalla kelloa. Tällöin muut työntekijät voivat antaa tälle hyvät aplodit ja kaikki piristyvät silminnähden.
  • 6. Levitä toimistotilaan muutamia leluja. Muun muassa Oracle on yksi niistä yrityksistä, jotka pitävät lelujen voimaa todella merkittävänä. Leluihin saattaa kuulua vaikkapa hula hula -vanteita, hiekkalaatikko, hiekkalaatikon yhteyteen tuleva pieni kaivinkone, puupalikoita, legoja, origami-papereita taiteltavaksi, purkka-automaatteja, superpalloja, koripallo ja siihen mukaan koripalloteline, biljardipöytä, tikkataulu, pingispöytä tai mitä ikinä sitten keksiikään. Lelut ovat kerrassaan mahtava keino vähentää stressiä ja antaa työntekijöille mahdollisuus ottaa hetkeksi irtiotto työn kiireistä.
  • 7. Yllätä kaikki tilaamalla paikalle pizzaa tai jäätelöä. Mikään ei piristä ja ilahduta niin paljon kuin yllättäen paikalle tuotavat pizzalaatikot tai jäätelöä. Jos toimistossa onnistutaan saavuttamaan jokin yhteinen tavoite kuten esimerkiksi myyntitavoite, voidaan sitä juhlia esimerkiksi valtavan suurella kipollisella karkkia.
  • 8. Pystytä kunniaseinä. Tälle seinälle voidaan ripustaa kaikki hyvät suoritukset, hyvä palaute asiakkailta, erilaiset toimiston menestymisestä kertovat artikkelit tai tilastot. Siihen voidaan julistaa myös esimerkiksi kuukauden työntekijä tai muuten parhaiten menestyneen työntekijän nimi tai kuva.
  • 9. Pitäkää kesken päivää yhteinen venyttelysessio tai muu liikuntatuokio. Pyydä kaikki työkaverit mukaan aamujumppaan, päiväjumppaan tai iltajumppaan, vaikka kiire olisikin melkoinen. Koskaan ei ole niin kiire, etteikö työaskareista voisi irrottautua viideksi tai kymmeneksi minuutiksi. Toinen vaihtoehto on vaikkapa heitellä pehmoista palloa työporukassa hetki, joka saa lihakset rentoutumaan ja ajatukset karkaamaan hetkeksi toisaalle. Tämän jälkeen työn pariin palaaminen tuntuu huomattavasti mukavammalta.