Tässä artikkelissa pääset tutustumaan listaan, jonka ehdotukset saavat puuduttavat päivät toimistolla kulumaan tavanomaista nopeammin. Tietenkään aikaa ei saa liikkumaan eteenpäin väkisin erittäin nopeasti, mutta pienillä asioilla päivä tuntuu kuitenkin taittuvan hiukan pikaisemmin.

Vessatauot

business-people-1572059_960_720Tämä lienee täysin itsestäänselvä asia. Silloin kun istut vessanpöntöllä, ei kukaan voi odottaa sinulta sähköpostia tai soittoa tai osallistumista kokoukseen juuri sillä sekunnilla. Pako vessaan on kuin pieni pako arjesta. Saat hetken olla täysin omassa rauhassa, aivan ypöyksin ilman mitään paineita. Siellä saa hetken hengähtää ja kenties kaivaa taskusta älypuhelimen, jolla voi käydä tarkistamassa sosiaalisen median kuulumiset ilman, että pomo hengittäisi niskaan tai työkaverit katsoisivat syyttävästi.

Netissä roikkuminen

Lähes kaikki rakastavat ajan tappamista netissä erilaisilla keskustelufoorumeilla, uutissivustoilla ja muussa sosiaalisessa mediassa. Työpaikalla se ei välttämättä kuitenkaan onnistu aivan yhtä helposti kuin kotona, sillä osa netin sivustoista on todennäköisesti blokattu, ja useimmiten ne ovat juuri niitä hauskimpia ja mielenkiintoisimpia sivustoja. Entäpä jos kahlaisit läpi LinkedInistä tuttujesi ja työkavereidesi profiileja ja naureskelisit heidän kirjoittamille kuvauksille itsestään? Työpaikalla tuskin myöskään rangaistaan Wikipedian käytöstä, ja siellä vierähtää tovi jos toinenkin mielenkiintoisia artikkeleita lukien.

Kävele tärkeän näköisenä

Jos työnteko alkaa nyppiä, voi silloin nostaa pöydältä muutamia tärkeän näköisiä papereita ja nousta ylös tuolilta. Kävele paikasta toiseen, äläkä koskaan pysähdy yhteen paikkaan liian pitkäksi aikaa. Jos joku nostaa katseensa ja kyseenalaistaa tekemisesi, näytä siltä kuin odottaisit tärkeää puhelua ja että kirjoitat sitä varten muistiinpanoja. Vinkki: kuljeksi käytävillä ja näytä kiireiseltä ja stressaantuneelta. Tähän kuuluu se, ettei vastaantulijoille hymyillä. Harva kokoukseen matkalla oleva hymyilee.

Korjaa teknistä vikaa

Kun asiakkaiden palveleminen ei nappaa, voi helposti irrottautua töistä pakottavasta teknisestä syystä. Irrota tietokoneestasi tahallisesti jokin piuha, jonka vuoksi netti tai jokin muu työnteon kannalta tärkeä elementti on poissa pelistä. Tämän verukkeella voit ryhtyä tekniikkahommiin ja asettua selällesi tietokonepöydän alle selvittämään, missä oikein mättää. Tämä on oiva keino saada kymmenenkin minuuttia kulumaan aivan muissa hommissa kuin toimiston puuduttavissa tehtävissä.

Tarjoudu siivoamaan keittiötä

Keittiössä voi aivan toisenlaisissa hommissa viettää aikaa hetken mieltä lepuuttaen. Tyhjennä tiskikone puhtaista astioista ja aseta likaiset astiat tyhjään koneeseen. Hinkkaa kaikessa rauhassa kaikki nurkkaukset ja hyllytasot ja kilisyttele laseja ja muita astioita siihen malliin, että toimistoonkin saakka kuuluu, kuinka ahkerasti keittiötä järjestelet.

Pidä näppäimistön alla piirrustuspaperia

Näppäimistön tai hiirimaton alle voi asettaa muutaman paperiarkin, jolle voi piirrellä hiljaisina hetkinä mitä mieleen juolahtaakaan. Jos taiteilijan inspiraatio iskee oikein tosissaan, voi yrittää hahmotella vaikkapa ympärillä istuvien työkavereiden vartaloita paperille.

Aloita origamien taittelu

Jos luppoaikaa löytyy ja aika vain matelee, voi origamien taitteleminen olla silloin mieleistä puuhaa. Siihen saa uppoamaan aikaa tuntikaupalla, eikä harrastukseen tarvita muuta kuin paperia ja pikkuriikkisen tilaa. Aloita aloittelijoille suunnatuista helpoista origameista, joihin löytyy runsaasti ohjeita esimerkiksi netistä tai origamiaiheisista kirjoista. Hiukan jäykkä, neliönmuotoinen paperiarkki on tähän tarkoitukseen paras, mutta toki myös toimistopaperista voi taiteilla itselleen vaikka minkämoisia kurkia ja sammakoita tarpeeksi harjoiteltuaan!

Lataa muutama viihdyttävä sovellus kännykkään

Vaikkei työpaikan koneella saisikaan kiellettyjä sivuja avata, voi omaan kännykkään aina vapaasti ladata juuri mitä lystää. Lataa tylsiä ja puuduttavia toimiston työpäiviä varten muutama ratkiriemukas sovellus. Ne voivat olla esimerkiksi uusia pelejä tai jotain yleishyödyllisempää kuten vaikkapa opettavaisia tietovisoja tai sovelluksia kielen opettelemiseen. Onkin kerrassaan mahtavaa, jos työpäivän aikana pystyy opettelemaan vaikka arabian kielen perusteet tai espanjan kielen hyödyllisimmät sanat ennen lomamatkalle lähtöä!