Vaikka halloweeniin tai vappuun olisikin vielä pitkä aika, ei se estä järjestämästä toimistolla naamiaisjuhlia tai vaikka ihan vain pukeutumiskoodilla varustettuja teemapäiviä! Eri hahmoiksi pukeutuneet työkaverit ovat hauskaa katseltavaa, jonka myötä koko työpaikan ilmapiiri kohenee hetkessä kattoon. Vaikka tavalliset naamiaisbileetkin ovat hauska vaihtoehto ja vain mielikuvitus on rajana kun kaikki saavat pukeutua mielensä mukaan, on työporukkaa yhdistävä ajatus se, että jokainen pukeutuu jonkun tietyn teeman mukaisesti.

Miltä esimerkiksi kuulostaisivat allaolevat vaihtoehdot?

  • Kierrätysteema! Jokaisen tulee luoda itselleen asu kierrätetyistä materiaaleista. Sen voi tehdä käyttämällä vaikkapa kaupan muovipusseja, pestyjä maitotölkkejä tai munakennoja, muovipulloja, sanomalehtiä tai mitä mieleen sitten juolahtaakaan. Tähän voi lisätä sivuun vielä pienen lisäsäännön, jonka mukaan käytettävät materiaalit saavat olla ainoastaan toimistosta141031-F-IW159-001 haalittuja. Roskakoreista löytyy taatusti paljon kelpaavaa materiaalia, kuten myös työpaikan taukotilan roskakaapista, jonne on kertynyt kymmeniä muovipulloja, omistajansa hukanneita ruoka-astioita, valmisruokapakkausten kartonkikuoria ja roppakaupalla käytettyä paperia ja mainoksia. Mitä jos itsensä muumioisi käyttämällä kuittitulostimen paperia tai jos itselleen kyhäisi upean juhlamekon kuplamuovista?
  • Supersankariteema! Tämän teeman myötä kuka tahansa toimiston tavis voi olla päivän ajan maailman mahtavin supersankari. Jos mielikuvitusta on tarpeeksi, voi toki luoda aivan oman toimistoon sopivan superhenkilöllisyyden, jolloin esille kuoriutuu esimerkiksi “Excel-Man”, “Puhelinten prinssi”, “Tilasto-Tiina” tai “Printterinainen”. Vaihtoehtoisesti voi myös hyödyntää jo olemassa supersankarihahmoja ja pukeutua yhdeksi heistä, jolloin toimistoon todennäköisesti ilmestyvät ainakin Teräsmies, Hämähäkkimies, Batman, Robin, Kissanainen ja ehkä joku muukin supersankari. Asuun ei tarvitse välttämättä upottaa paljoakaan rahaa, sillä esimerkiksi pyyhkeet käyvät aivan hyvin viitasta. Vähäpukeisimpien supersankareiden kohdalla kannattaa kuitenkin miettiä kahdesti, jos asu soveltuu työympäristöön.
  • Sarjakuvateema! Pukeutukaa oman lapsuudenaikaisen sarjakuvasankarin hahmon mukaisesti. Vieläkin hauskempaa on, jos hahmoa esittävä henkilö uskaltaa heittäytyä siihen mukaan niin, että hän puhuu, kävelee ja muutenkin esiintyy kuin kyseinen hahmo. Toimisto näyttää kertaheitolla täysin erilaiselta kun pöytien ääressä istuu Karhukoplan jäsen, Tiku tai Taku, Ninja Turtle -mutanttikilpikonna, Ressu, Karvinen, Iines tai Hessu Hopo!
  • Sukupuolenvaihdos! Tämä vaatii hiukan enemmän rohkeutta, mutta toisaalta se on myös yksi kaikkein hauskimmista teemoista, kun kaikki osallistuvat siihen tosissaan. Tämän teeman mukaisesti naamiaisjuhliin osallistuvat toimistotyöntekijät pukeutuvat vastakkaisen sukupuolen edustajaksi, joka saattaa edellyttää oman puolison vaatekaapilla käymistä tai mahdollisesti puuttuvien vaatekappaleiden lainaamista vastakkaista sukupuolta olevalta työtoverilta. Naiset voivat vetää ylleen trendikkään puvuntakin ja jättää kauluspaidasta pari nappia auki ja kenties korostaa freesiä vaikutelmaa suorilla pellavahousuilla sekä tyylikkäillä puvunkengillä. Toinen ääripää on tietenkin myös hiphopparimainen pukeutumistyyli, jolloin itsensä saa verhota suureen huppariin, jonka on luultavimmin käynyt hakemassa joko miehensä tai oman poikansa vaatekaapista. Miehet puolestaan saavat tälläytyä oikein tosissaan ja vetää ylleen hemaisevan hameen tai suloisen kesämekon. Mikäli on aina halunnut kokeilla, miltä rintaliivit tuntuvat yllä, on tämä loistava tilaisuus sen kokemiseen! Rohkeimmat miehet saattavat jopa sutaista kasvoilleen ripauksen ripsiväriä, poskipunaa, puuteria ja huulikiltoa, jolloin kokonaisuus on täydellinen. Kun työntekijät sitten saapuvat toimistoon vastakkaisen sukupuolen roolissa, on tiedossa taatusti repeilyä ja huvittuneisuutta koko loppupäivän ajaksi.

Naamiaiset ovat jo itsessään todella hauskoja, mutta niitä voi terävöittää entisestään ilmoittamalla, että parhaiten pukeutuvat palkitaan ruhtinaallisesti vaikkapa leffalipulla tai viikon ilmaisilla korvapuusteilla. Kun naamiaisjuhla alkaa olla loppusuoralla, voikin sitten suorittaa äänestyksen, jossa valitaan eri kategorioiden parhaiten suoriutuneet pukeutujat. Esimerkkejä kategorioista ovat esimerkiksi “Hauskin asu”, “Luovin ja omaperäisin asu”, “Suloisin asu” ja “Seksikkäin asu”.